Docenten
Tekst en uitleg van
ervaren praktijkjuristen
Documentatie
Slides en cursus met
uitgebreide informatie
Attesten
Erkend door tal van
beroepsorganisaties
KMO-portefeuille
Mogelijkheid om te betalen
via de KMO-portefeuille
Onze live opleidingen
WEBINAR OP 5 DECEMBER 2023
In een testament kan men heel wat clausules opnemen, maar steeds dient de practicus zich de vraag te stellen in welke mate de betreffende beschikking de civielrechtelijke en/of fiscale Evaluatie zal doorstaan. Tijdens deze webinar zal mr. Nathalie Labeeuw zeer concreet twaalf clausules aan een kritisch onderzoek onderwerpen, waarbij zij telkens haar visie zal geven of de betreffende wilsbeschikking vanuit een civielrechtelijk en/of fiscaal oogpunt aanvaardbaar is.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – FSMA – ITAA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 28 NOVEMBER 2023
Tijdens deze webinar besteedt prof. dr. Christophe Lemmens aandacht aan de aansprakelijkheid van de gezondheidsbeoefenaar en de zorginstelling, waarbij, eerder dan op het theoretisch kader, de nadruk wordt gelegd op praktijkproblemen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om t.e.m. vrijdag 17 november 2023 bijkomende vragen te stellen die beantwoord zullen worden op tijdens de uitzending.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA – FSMA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 7 DECEMBER 2023
Tijdens deze webinar bespreekt mr. An Vijverman enkele hot topics inzake de verwerking van gezondheidsgegevens. In het eerste deel zal worden stilgestaan bij het patiëntendossier en het spanningsveld tussen klinische proeven en de GDPR. Vervolgens zal een analyse worden gemaakt van de privacy-aspecten inzake digital health, health technology en medical apps. Tot slot zal ook dieper worden ingegaan op de overdracht van gezondheidsgegevens naar de VS.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP VRIJDAG 1 DECEMBER 2023
Tijdens deze webinar gaat dr. Stijn Claeys in op de belangrijkste evoluties binnen het consumentenrecht. Uiteraard wordt ruim aandacht besteed aan de strengere regels voor de invordering van consumentenschulden die sinds 1 september 2023 van toepassing zijn, maar ook hot topics zoals het recht op reparatie, (misleidende) reclame, de nieuwe verordeningen inzake e-commerce, abonnementsformules,… komen aan bod.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – BIV – ITAA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 30 NOVEMBER 2023
Tijdens deze webinar zullen mr. Ilse van de Mierop en mr. Charlotte Sas een praktijkgericht overzicht geven van zowel relevante wetgeving als van een aantal belangrijke recente gerechtelijke uitspraken op het vlak van het faillissementsrecht.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA – Sam-Tes – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 23 NOVEMBER 2023
Tijdens deze webinar zullen mr. Ignace Kroos en mr. Olivier Nys aan de hand van zowel huidige als komende wetgeving (boek 6) en recente rechtspraak het thema oneerlijke handelspraktijken behandelen.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – BIV – ITAA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 16 NOVEMBER 2023
Tijdens deze webinar zullen mr. Joris De Vos en mr. Koen Selleslags een praktijkgericht overzicht geven van zowel relevante wetgeving als van een aantal belangrijke recente gerechtelijke uitspraken op het vlak van het vennootschapsrecht.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA – Sam-Tes – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 7 DECEMBER 2023
Voor deze webinar zal mr. Peter Teerlinck het nieuwe en dus zevende boekdeel over het regelmatigheidsonderzoek bespreken, waarna dhr. Constant De Koninck aansluitend volgende drie knelpunten zal analyseren: de mogelijkheid voor inschrijvers om fouten in hun offerte te herstellen of om onvolledige offertes te vervolledigen, het aanvechten door inschrijvers van (beweerdelijk) onwettige besteksbepalingen en het beroep op onderaannemers.
2 uur / 2 punten (OVB – IBJ – BIV – ITAA – IGO)
Bekijk opleidingWEBINAR OP 13 OKTOBER 2023
Voor deze webinar heeft mr. Robin Messiaen een selectie gemaakt van een aantal items uit zijn boek en krijgt u vooreerst een praktijkgericht overzicht van de huidige stand van zaken inzake correcte waardering, waarna er vervolgens wordt stilgestaan bij vijf speciale topics. Elke deelnemer ontvangt het handboek ‘De waardering van vruchtgebruik. Focus op onroerend vruchtgebruik met vennootschappen’.
3 uren / 3 punten (OVB – IBJ – BIV – NKN – FSMA – ITAA – IGO)
Bekijk opleiding- 1
- 2
- Volgende »