Opleidingen
Wanneer u zich inschrijft voor een live webinar en verhinderd bent om live te kijken
wordt de opleiding u achteraf on demand ter beschikking gesteld en kan u uitgesteld kijken (mét vormingsattest).
Wanneer u zich inschrijft voor een webinar on demand kan u deze onmiddellijk na inschrijving vinden in uw account.
U krijgt dus onmiddellijk toegang tot de opleiding en kan deze gedurende minstens drie maanden op eigen tempo (her)bekijken.
Enig resultaat
De bedrijfsleider en strafrechtelijk risicobeheer
WEBINAR OP 10 FEBRUARI 2023
Hoe kan een onderneming en zijn leidinggevenden het strafrechtelijk risico bij de uitoefening van hun activiteiten beheersen? Mr. Patrick Waeterinckx beantwoordt deze vraag aan de hand van een praktijkgerichte analyse en talrijke (recente) voorbeelden uit de praktijk. Inclusief het boek ‘Strafrechtelijke verantwoordelijkheid in het ondernemingsstrafrecht. Een te begrijpen en te beheersen risico’.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA – Sam-Tes – IGO)
Bekijk opleidingCorrect vergaderen en correcte verslaggeving in vennootschappen: 7 topics onder de loep
WEBINAR OP DINSDAG 9 MEI 2023
Tijdens deze webinar wordt door mr. Vanessa Ramon en mr. Eveline Lesage ingegaan op 7 actuele probleemstellingen wat correct vergaderen en correcte verslaggeving betreft in de niet-beursgenoteerde BV en NV en dit zowel door de wijzigingen die werden aangebracht door het WVV, als ten gevolge het gebruik van moderne technologie.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA – IGO)
Bekijk opleiding
Voordeelpakket
‘Overdracht van aandelen’
3 WEBINARS ON DEMAND
Met het voordeelpakket ‘Overdracht van aandelen’ krijgt u 3 webinars on demand aan de uitzonderlijke prijs van €345 (ipv €510). U kan deze opleidingen bekijken op uw eigen tempo, zo vaak u wilt.
8 uren / 8 punten (OVB – IBJ – ITAA – NKN)
Bekijk opleidingDe feitelijke bestuurder in het vennootschapsrecht: een stapsgewijze analyse. De impact van het WVV en recente rechtspraak.
WEBINAR ON DEMAND
Tijdens deze webinar geeft prof. dr. Niels Appermont een praktijkgerichte analyse van het begrip ‘feitelijke bestuurder’ en dit aan de hand van heel wat relevante rechtspraak. Er worden ook heel wat tips gegeven om te vermijden dat men als ‘feitelijke bestuurder’ gekwalificeerd kan worden, met alle gevolgen van dien.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – Sam-Tes – NKN – ITAA)
Bekijk opleiding
De koop-verkoopovereenkomst van aandelen
(Share Purchase Agreement)
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Maxime Colle bespreekt stap voor stap de koop-verkoopovereenkomst van aandelen (Share Purchase Agreement), welke tot doel heeft de risico’s voor beide partijen te minimaliseren en in kaart te brengen. Naast verschillende prijsmechanismes wordt ook ingegaan op het belang van Verklaringen en Garanties en de manieren van schadeloosstelling. Ook het tijdstip van ondertekening en het tijdstip van overdracht van de juridische eigendom van de aandelen komen aan bod.
2 uren / 2 punten (OVB- IBJ – ITAA – NKN )
Bekijk opleiding
De impact van drie recente wetten op de werking van elke rechtspersoon
Nieuw verbintenissenrecht, nieuw goederenrecht en B2B-wetgeving
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Vanessa Ramon geeft u een praktijkgerichte analyse van de impact van drie recente belangrijke wetten op iedere rechtspersoon (vennootschap of VZW), meer bepaald het nieuwe goederenrecht (boek 3 BW), de B2B-wetgeving en het nieuwe verbintenissenrecht (boek 5 BW).
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA)
Bekijk opleiding
Bestuur in de NV:
vijftien blijvende knelpunten anno 2022
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Emmanuel Leroux, prof. dr. Ingrid De Poorter en mevr. Sarah De Geyter hebben een selectie gemaakt van een aantal knelpunten die ze onder de aandacht wensen te brengen van elke jurist die met het bestuur van een NV te maken heeft.
1,5 uur / 1 punt (OVB – IBJ – NKN – ITAA – Sam-Tes)
Bekijk opleidingOverdracht van activa of activiteiten van een onderneming via een koop-verkoopovereenkomst of via de in het WVV voorziene regeling
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Vanessa Ramon geeft toelichting bij de overdracht van activa of activiteiten uit een onderneming, waarbij gewezen wordt op de mogelijkheid dit te realiseren via een klassieke koop-verkoopovereenkomst of via de in het WVV voorziene regeling, die in bepaalde situaties heel wat voordelen heeft. Ook een aantal andere vennootschapsrechtelijke technieken komen aan bod en tenslotte wordt er ook stilgestaan bij een aantal bedreigingen in het hele proces.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – Sam-Tes – ITAA)
Bekijk opleidingDe VZW als instrument anno 2022
WEBINAR ON DEMAND
Tijdens deze webinar worden een aantal items belicht waaruit de eigenheid van het statuut van de VZW blijkt. Naast de gevolgen van de nieuwe definitie ‘VZW’ wordt uiteraard ook dieper ingegaan op de administratieve verplichtingen, ontbinding en vereffening, organisatie van het bestuur,…
1 uur / 1 punt (OVB – IBJ – ITAA – NKN)
Bekijk opleidingConcurrentie binnen de onderneming vermijden
WEBINAR ON DEMAND
Tijdens deze webinar geven mr. Peter De Ryck, mr. Yves Lenders en mr. Kato Aerts een praktijkgericht overzicht van de diverse mogelijkheden om contractueel niet-concurrentie te voorzien ten aanzien van werknemers, handelsvertegenwoordigers of bestuurders.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA)
Bekijk opleidingBestuurdersaansprakelijkheid. Een stapsgewijze analyse aan de hand van relevante rechtspraak
WEBINAR ON DEMAND
Prof. dr. Niels Appermont geeft een praktijkgerichte analyse van het begrip bestuurdersaansprakelijkheid en dit aan de hand van heel wat relevante rechtspraak.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – Sam-Tes – ITAA)
Bekijk opleidingContracteren met rechtspersonen
WEBINAR ON DEMAND
Wie is bevoegd om een vennootschap of vereniging, al dan niet rechtspersoon, te verbinden? Welke aandachtspunten zijn er bij het contracteren met een vennootschap of vereniging? En kunnen personen die handelen namens een vennootschap of vereniging ook persoonlijk verbonden zijn? Mr. Bram Baert geeft tekst en uitleg.
1 punt / 1,5 uur (OVB – IBJ – NKN – ITAA)
Bekijk opleidingAandeelhoudersovereenkomsten – Een grondige analyse in het licht van de nieuwe wetgeving
WEBINAR ON DEMAND
Tijdens deze webinar on demand belichten mr. Joke Pattyn en mr. Jasper Caby de voornaamste aandeelhoudersafspraken, rekening houdend met het gewijzigd wetgevend kader, en worden nuttige aandachtspunten en praktische tips meegegeven met het oog op de redactie van dergelijke clausules.
3 uren / 3 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA)
Bekijk opleidingConflicten in rechtspersonen: een stand van zaken
WEBINAR ON DEMAND
Tijdens deze webinar geeft mr. Vanessa Ramon vanuit een praktijkgerichte invalshoek de verschillende actiemogelijkheden bij conflictsituaties binnen een rechtspersoon nader toegelicht, waarbij ook gewezen wordt op de verschillen en de gelijkenissen tussen vennootschappen en verenigingen.
2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA)
Bekijk opleidingOvereenkomst tot overdracht/overname van aandelen – Fiscale aspecten
WEBINAR ON DEMAND
In het eerste deel geven mr. Henk Verstraete en mr. Esther Everaert een praktijkgericht overzicht van de fiscale impact van een overeenkomst tot overdracht/overname van aandelen. In het tweede deel gaat mr. Geert De Neef dieper in op de fiscale integratie tijdens en na de overname.
3 uren/ 3 punten (OVB – IBJ – NKN – BIV – ITAA)
Bekijk opleidingOvereenkomst tot overdracht/overname van aandelen – Clausules in precontractuele onderhandelingen en bedingen inzake due diligence
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Henri Derycke, mr. Pierre Queritet en mr. Stijn Vanbaelen geven een praktijkgericht overzicht van de verschillende stappen bij de overdracht/overname van aandelen. In het eerste deel ligt de focus op de geheimhoudingsovereenkomst en de intentieverklaring (LOI). In het tweede deel komen de due diligence en de closing aan bod.
3 uren / 3 punten (OVB – IBJ – NKN – ITAA)
Bekijk opleidingVan Tijdelijke Handelsvennootschap (THV) naar maatschap: een stille revolutie
WEBINAR ON DEMAND
Mr. Siegfried Busscher en mr. Joost van Riel maken een analyse van de “nieuwe” maatschap en bijzondere aandacht wordt besteed aan de vrijheid in het opstellen van maatschapscontracten en de met de maatschap gemaakte afspraken, ook wat de schuldeisers van de tijdelijke maatschap betreft.
1,5 uur / 1 punt (OVB – IBJ – NKN – BIV – Sam-Tes – ITAA)
Bekijk opleiding